Opvallend aan het bestaande gemeentehuis uit 1932 is de plaatsing daarvan dwars op de lengterichting van het park, dit in tegenstelling tot de bebouwing erlangs. Voor de noodzakelijke uitbreiding met circa 6000 m2 hebben wij deze richting van het bestaande gebouw als uitgangspunt gekozen. Hierdoor krijgt de nieuwbouw een paviljoenachtig karakter en manifesteren de koppen van de kantoorstroken zich als villa’s in het park. Dit wordt nog versterkt door de dakoverstekken met terugliggende 1ste verdieping, die met hun horizontaliteit aansluiting zoeken bij het bestaande gebouw. Om de nieuwbouw optimaal te
verweven met het park liggen de kantoorstroken getrapt terug t.o.v. de bestaande weg zodat bestaande bomen zoveel mogelijk gehandhaafd blijven. Dit geldt ook voor de bomen langs de verdiept te leggen fietsroute.
In het interieur is geprobeerd zoveel mogelijk transparantie te creëren: het gevoel voor de burger als klant, zo ver mogelijk de organisatie in te kunnen kijken. Dit wordt ondersteund door licht en natuurlijk materiaalgebruik.